Chef Björn

 

Björn is chef-kok en patissier, Cora sommelier en styliste,

samen hebben we  jarenlange ervaring en zijn we de perfecte combinatie voor jouw event

 

 

Ons verhaal

Wij zijn Björn en Cora. In 2014 begonnen we met thuisdiners. Inmiddels doen we veel meer dan dat. We organiseren bruiloften, jubilea en verjaardagspartijen, bedrijfsfeesten & kook- en wijn workshops. En met onze foodtruck ”ENROUTE’ gaan we door heel Nederland met verschillende creatieve foodconcepten.

Onze missie met Chef Björn is om onze gasten ultiem te verwennen. Wij doen dit door altijd een stap verder te gaan. Als het op eten aankomt dan vinden we het belangrijk dat je kunt herkennen wat er op je bord ligt en dat het smaakt zoals het hoort te smaken. Echt en puur. Wijn en spijs moet elkaar zo aanvullen dat beide er beter van worden. Naast de culinaire invulling vullen we het plaatje graag aan met styling. Van een diner tot een totaal event.

pBjörn’s restaurantervaring begon in 1997 hij haalde in 2001 zijn koksdiploma en werkte in verschillende gerenommeerde Michelin restaurants en hotels onder leiding van verschillende sterrenchefs en top patissiers.

In 2017 haalde hij zijn natuurvoedingdeskundige diploma en in 2018 zijn diploma tot bruidstaartdecorateur.

Zijn liefde voor patisserie kan hij kwijt als sous-chef van Rudolph van Veen tijdens het programma Rudolph’s Bakery op 24Kitchen. 

Cora studeerde 2 jaar International Business and Languages. Ontdekte dat de hospitality toch veel meer trok en volgde de 4 jarige studie Tourism & Leisure Management. Na de start van Chef Björn volgde ze diverse wijnopleidingen bij de wijnstudio SDEN 1,2,3 en later het internationale WSET 3 waar ze les kreeg van 2 van de 3 Nederlandse Masters of Wine. Ook deed ze de wijn-spijs cursus van smaakprofessor Peter Klosse bij de Echoput om zo de mooiste wijn spijs combinaties te leren maken. Op dit moment volgt Cora een opleiding tot styliste. Zodat je ook voor de aankleding van je event bij ons terecht kunt. 

Voel je welkom in onze wereld van eten, wijn & beleving.

-WE COOK TO MAKE PEOPLE HAPPY-

 Björn & Cora

Ons bedrijf een Open Huis Dag georganiseerd ter ere van het betrekken van een nieuwe locatie. De catering en aankleding werden in zijn geheel uitbesteed aan Private Chef Bjorn. Inclusief partytent, food trucks en muziek. De hapjes waren perfect afgestemd op wat wij als bedrijf willen uitstralen; maatwerk, professioneel en hoge kwaliteit. Bij de vormgeving werd creatief gebruik gemaakt van onze huisstijl en ons vakgebied en waren qua smaak zeer verrassend. We hebben een erg geslaagde dag gehad waar nog steeds aan gerefereerd wordt wanneer wij in contact komen met een van de gasten! Kortom; een ervaring waar ook wij graag aan terugdenken. Bedankt voor de prettige en professionele samenwerking!

N. Bus

Suurmond BV